Szóval, vissza a saját rizlinghez: a forrás májusban újra beindult, ámde eltérő tempóban a két 300 literes tartályban: az egyikben élesztősebb volt az íz, ámde sok a cukor, a másik már kevesebb cukrot mutatott, erősebben pezsgett. Mindkét borból hiányzott a sav: a 2008 forró nyara elégette mindet egy szálig (5-ös értéket titráltam). Mivel amúgy is azt látom, hogy valamiért egy éves fahordós erjesztésű rizlingek nem nagyon keringenek, ezért nekem is két éves tartásra kell berendezkednem: vettem egy 600 literes tartályt is.
A két rizlinget összefejtettem, és (igen, ez egy őszinte blog) pótoltam a savat 0,8 g/liter mértékben (ami a bortörvényben foglaltak alatti érték). A forrást már keverten fejezi be a bor, a különbségek eltűnnek, és a savaknak is lesz idejük belesimulni a borba.
2 megjegyzés:
A kannákat tessék tele tölteni, mert így darabban nem sokáig bírják.
Ha nem töltöd tele akkor pedig a levegőt nyomd ki belőle és úgy rá a kupakot.
Faternak vittem...utazásra volt előkészítve.
Megjegyzés küldése