A rizling fajtaélesztős beoltása nem hozott sikert. Némi pezsgés után megállt a forrás, pedig a pince hőmérséklete is megemelkedett, és a pH is rendbe jött a savpótlás hatására. A korábban adott kén szabad formában már csak alig fordul elő a borban, mégsem képes elforrni a maradék cukrát. Pedig a kapott élesztő törzs állítólag alkohol-toleráns volt.
A neten böngészve jutottam el erre a helyre: Eurotrade Kft. Itt ajánlottak egy olyan élesztőt, ami kifejezetten a forrásban megakadt borok újraindítására szolgál. Íme, itt az Új Remény, talán ezzel sikerül befejezésre bírni a forrást. Mindenesetre utánaolvasok, hogy vajon mi a fenétől állhatott le a forrás. Szép dolog a terroir borászat, de félédes bor nem kell, köszönöm szépen.
A pincém melegszik, folyamatosan, már 19,1 fokot is elérte a hőmérséklete. Ezt nem hagyom, a hét elején leszaladtam egy légkondival, és elkezdtük visszahűteni. Most sikeresen megállt 15,6 fokon a melegedés, ha kell, az egymást követő kánikulákat így fogom kivédeni.
július 29, 2009
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése