Karácsonykor egy új receptet próbált ki a feleségem, amely saját borunk felhasználásával készített. A recept a következő:
Borban párolt fogasfilé tejszínes-mustáros mártással
100 gr vajat felolvasztunk serpenyőben és a halfiléket 2-2 percig hirtelen megsütjük benne, majd tűzálló tálba tesszük. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk újhagyma karikákkal és aláöntünk 0,5-1 dl Enikő küvét, majd az egészet lefóliázva 175°C-os sütőben 15 percig pároljuk.
Amikor kész a hal, a boros levet alóla hozzáöntjük a vajhoz, összeforraljuk, tejszínnel, mustárral ízesített mártást készítünk.
Amikor a nejem kivette a sütőből a tálat, annyira jól nézett ki az étel, hogy gyorsan készítettem egy fotót róla. (A boros pároló léből készült a tejszínes mártás.)
Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a fogást, ugyanis gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom.
december 25, 2008
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Lehet, hogy könnyű elkészíteni, de az egyik hozzávaló azért nem mindenkinek pihen ott a hűtőjében ;-)
Igen, én sem kaptam sehol újhagymát...
Igen ez az étel KIZÁRÓLAG Enikő küvével készíthető, ami csak nálam kapható. A hagymakérdést is megoldjuk valahogy...
:)
Megjegyzés küldése