október 11, 2007

Lapszűrő önfelszívó szivattyúval

Szert tettem egy lapszűrőre. Eredetileg önfelszívó borszivattyút szerettem volna venni a fejtéshez, mert a nyílt fejtéskor sok illatanyag eltévozik a borból, de a termékeket megismerve célszerűbbnek látszott egy lapszűrő vásárlása, mert olyan szivattyú van rajta, amit a fejtéshez is tudok használni, ellenben utólag nem lehet szűrőkeretet venni hozzá. A választás a Colombo12 elnevezésű termékre esett:


A vásárlás részben interneten keresztül történt, ugyanis a Budapesten található borászati boltok azt az érdekes üzletpolitikát követik, hogy hétvégén egyáltalán nincsenek nyitva. A keresőprogram számos szivattyút talált, ezek közül az itt található kereskedést hívtam fel elsőként.

Meglepetésemre egy kompetens emberrel sikerült beszélnem, és még nagyobb meglepetésemre odafigyelt arra, amit kértem tőle, valamint betartotta az igért időpontot is: olyan precíz és korrekt kinézetű ajánlatot kaptam, ami igazán üdítő változatosság színvonalminimalizát országunkban.

A telefonos egyeztetés során kiderült, hogy az Akali-Nagyvázsony-Veszprém-Balatonfüred vonalon sok gazdaboltnak szállítanak, így még azt is tudják vállalni, hogy az amúgy útba eső Dörgicsére anyunak beadják a rendelt termékeket.

Precízen kiállított számla érkezett a neten, amit átutalással egyenlítettem ki. A szállításban volt némi csúszás (elromlott a furgon, így egy nappal később érkezett meg a szűrő, de ez nem érdekelt) ámde (anyu elmondása szerint) egy roppant szimpatikus ember kibontotta a csomagolást, és elsorolta, hogy mi minden van a dobozban - és ez melyik tétel a számlán.

Külön pozitívumként megemlítem, hogy a kereskedő (a megrendelő e-mail alapján?) megkereste a neten a blogomat, elolvasta, és további termékeket ajánlott. Összességében: az egész vásárlással kapcsolatosan csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. (Még mielőtt megkapnám: listaáron jutottam a géphez, ez nem marketing bejegyzés.)

A szűrőt (illetve azt még nem, csak a szivattyút) hétvégén próbálom ki. A finomseprő marad.

5 megjegyzés:

Spicc írta...

A lapszűrő nálad miért kell a fejtéshez? Azt nem csak a legvégén, a palackozásnál szokták használni? Friss bornál még rengeteg hasznos anyagot kiszűrhet a borból.

Szőlősgazda írta...

Nem, most átkötöm szivattyúnak. A lapszűrés csak az első fejtéskor lesz, akkor még durva szűrőn, főleg a hordóalja leszűréséhez.

Egyébként holnap írok postot a tapasztalatokról: a szivatyú amúgy zseniális.

Szőlősgazda írta...

Elnézést minden jószándékú kommentezőtől, de megjelentek a blogon a kommentekben spammelők, így be kellett állítanom a betűszó ellenőrzést.

Névtelen írta...

a szivattyú valóban jó, a szűrőbetétek között nekem egy kicsit szökik a bor. nem tudom annyira meghúzni a csavarokat, hogy "tökéletes" legyen a zárás.
szüretkor az egyik gazda szivattyúnak működtette, ahhoz is nagyon jó volt. ilyenkor persze nem használta a lapszűrőt

Névtelen írta...

A lapszűrőt csak palackozáshoz ajánlom. A vörösbor palackozásnál a fél steril lappal a fehérbornál pedig a steril lapot ajánlom. Ezt megelőzően a kovaföld szűrőt. Minden bor mozgatás és szűrést nyúzásnak tarok. Tehát gondoljuk végig a folyamatokat.