június 24, 2007

A kötözőpisztoly

Mikor megfelelő hosszúságúak a vesszők, könnyen, egy napos munkával meg lehet csinálni a fűzögetést, de elhanyagolt szőlő esetén borzasztóan nehéz és időigényes meló. Korábban madzagoltuk a hajtásokat, ami szintén sokáig tart, az ember egyik kezével tartja a hajtást, a másikkal próbál csomót kötni. idén azonbn beszereztem egy új masinát, ami megkönnyíti a munkánkat: vettem egy kötözőpisztolyt.A szalag felhúzásához a markolatot össze kell nyomni, amíg a szerkezet egyet kattan.A markolatot el kell lazítani, a szalag kötözésre kész állapotban van. (Zöld szalagot vettem, mert az szebb. Pirosal jobban láthatóan lehetett volna a gépet bemutatni, ez tény.)
A hajtást a dróthoz kell fogni, a pisztolyt pedig át kell tolni a hajtás és a drót kereszteződésénél.Ezután a markolatot ismét össze kell szorítani, mire a gép megtűzi a szalagot.

2 megjegyzés:

Spicc írta...

Te, ilyet hol lehet kapni? mennyit kóstál? Köszi előre is.

Szőlősgazda írta...

A Westenddel szemben van egy gazdabolt, én ott vettem. Vettem tartalék kapcsot is, meg jó sok szalagot, az égészért mintha 16ezer Forint körül fizettem volna. Nem emlékszem pontosan - lehet, hogy mást is vettem.