július 11, 2009

Esküvői ajándék

Nagyon jó érzés, ha az ember olyan ajándékot tud adni valakinek, ami nagyon személyre szóló, és a saját keze munkája van benne. A feleségem mindenesetre lubickol ebben az érzésben, ugyanis férjhez megy a barátnője, akinek névre szóló cimkékkel palackoztunk saját borunkból.

A cimke háttere, betűtípusa ugyanaz, mint a blogé. A cimkét Dali kollégám szerkesztette. Olyan papírra nyomtattuk színes laser printerrel, amelynek a háttoldala matrica-szerűen ragasztós (etikett). Nagyon oda kell figyelni a papír és a nyomtató kiválasztására, a múltkor tintasugaras printerrel kísérleteztünk, de az annyira felhevítette az etikett papírt, hogy a ragasztó teljesen kiszáradt, és leesett az üvegről a cimke, ugyanakkor a tinta még napokig kenődött. A lasernyomtatóban készített cimkék sokkal stabilabbak, és a ragacs is megmarad a hátoldalon.

Ez az üveg nagyon tetszik nekem. A Pántlika pincészetből hoztam, ott dugózták le az bort. A díszdobozt a Montalcino borszaküzletben vettem.

2 megjegyzés:

pálinka írta...

ööö... csak pár kérdés ;) :
A küvé miért így lett írva?
Sajnos még nem olvastam eddig a blogod, de a vaddisznó hogyan kötődik a borhoz, illetve a céghez?
Az üveg tetszik, simán dugózva van, vagy viszt is tesztek a tetejére? Ha nincs rajta viasz, akkor nem gondolkodtatok valamilyen színes zárókapszulán?

Szőlősgazda írta...

Mert a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása szerint a magyar nyelvben meghonosodott idegen szavakat hangzás alapján kell leírni: pl. fájl, wincseszter, küvé.

A vaddisznó egyedi tervezésű logoja a pincének, valamiért ismerőseim szerint ez passzol hozzám legjobban (van erről egy post valahol).

Díszkapszula lesz, de mivel a Pántlikánál palackozták, "sima" kapszulájuk nem volt, más cégét pedig nem akartam rátenni az ajándék üvegre.