június 04, 2009

Csemeték

A szőlőm egy jó állapotban lévő ültetvény, apróbb hibákkal. Az egyik ilyen hiba az ültetvény térállása. Alapértelmezésben 3*1 lenne, de két sort utólag betelepítettek, egyet pedig kivágtak közüle, így elég rendezetlennek tűnnek a sorok a szőlő közepén.

A megoldás ennek az egésznek a visszacsinálása: a két új sor közé kell ültetni egy harmadikat a régi helyére, az felesleges sorokat pedig ki kell vágni. A munka a telepítéssel kezdődik: amíg az új sor termőre nem fordul, addig a régiek maradnak.


A munkához sikerült megszereznem Kummer "the Exclavator" Ferit, aki olyan tempóban ássa a telepítő gödröket, mint más senki. Az új sor telepítésével együtt elvégeztük a hiányzó tőkék pótlását is, így összesen kb. 70 tőkét ültettünk be. A gödröket vasárnap délelőtt kiástuk - szerencsére szombaton egy kisebb eső felpuhította az amúgy is habosra rotált földet, így nagyon könnyen ment a munka. Délután elültettük az új tőkéket.

Vasárnap bújkált a nap, ami jó volt, mert az új tőkék könnyebben átvészelik az ültetés okozta stresszt, mintha forróság volna.

2 megjegyzés:

tf1 írta...

Kicsit késő van már ültetni.....

ToM írta...

Ma kapaszkodhatsz a csemetékbe, mert ha a jég nem veri agyon, akkor a szél viszi el! Nálunk (déli part) még semmi extra, de odaát kemény idő van.